Tanácsadás

A lombtrágya egyrészt pótolja a mikroelemeket, illetve jelzést ad a növénynek, hogy melyik tápelemet keresse a talajban.

Amikor egy mikroelemhiánynak szemmel látható tünetei vannak, a jelentős terméskiesés sajnos már garantált.

MAKROELEMEK

A növények tápanyag-ellátásánál fontos, hogy a makroelemeket (Nitrogén, Foszfor, Kálium) javarészt a gyökérzeten keresztül képesek felvenni a növények, addig a mikroelemek 90%-át lombon keresztül is tudjuk pótolni. Így a lombtrágyázás jelentősége kiemelten fontos a növény ellenálló képességének fokozásában, hiszen a mikroelemek pótlása növény ellenálló képességét jelentősen növeli.

MIKROELEMEK

A növényekben kis mennyiségben jelen lévő fémek lassan mozognak, ezért a növekedés időszakában a fiatal hajtásokon jelentkezhetnek az ebből adódó hiánytünetek. A mikroelemek kismértékű hiánya a növekedés fázisában a növényen nem okoz szemmel látható tüneteket, azonban fontos tudni, hogy sajnos 10-30% terméskiesést eredményezhet. A lombtrágya kijuttatását ezért fontos a növekedési szakaszban kijuttatni. A fejlődő növényeknél a Vitafer termékcsaládból egy jól megválasztott termékkel nagyon látványos eredményt érhetünk el, abban az esetben, ha pontosan tudjuk, mi a termesztett kultúrnövény tápanyag igénye.

HATÉKONYSÁG

A szuszpenziós lombtrágyára soha ne önálló elemként tekintsünk, hanem a termesztéstechnológia egyik fontos részeként. A lombtrágyázás akkor a leghatékonyabb és akkor kapjuk a legjobb eredményeket, ha minden egyes eleme pontosan időben kerül ki a növényekre évszaktól és időjárástól is függően.

A lombtrágya a gombaölő és rovarölő szerekkel történő együttes alkalmazása esetén a legoptimálisabb, de minden esetben érdemes egy keverési próbát végezni, hogy a különböző kicsapódások elkerülése érdekében.

Tanácsot kérne termékünkkel kapcsolatban?

Keresse területi képviselőinket, vagy szaktanácsadónkat a megadott elérhetőségek egyikén!